Ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya DIELAKKAN:-
- KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) - mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
- KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
- 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
- KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL - mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
- BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN - menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
- KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
- KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) - menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula
Boleh cek kat sini http://cahayayangmaher.blogspot.com/2014/09/energizing-soy-protein-manfaat-dan.html
So kalau nak ESP untuk promosi ni bolehla pm akak ye 0126642332 atau order je klik kat sini https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=247e7efbde76a5bdf2dadbbacce18e7f
No comments:
Post a Comment