Wednesday 8 October 2014

CIRI-CIRI KACANG SOYA YANG PATUT DIELAKKAN


Ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya DIELAKKAN:-

  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) - mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
  • KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  • 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL - mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
  • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN - menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
  • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) - menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula
Haa sebab tu la korang kene pilih ESP

Boleh cek kat sini http://cahayayangmaher.blogspot.com/2014/09/energizing-soy-protein-manfaat-dan.html

So kalau nak ESP untuk promosi ni bolehla pm akak ye 0126642332 atau order je klik kat sini https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=247e7efbde76a5bdf2dadbbacce18e7f

No comments:

Post a Comment